Fullt upp

 
Denna helg var stressig, men det var rolig. Igår fotade jag på tävling, efter hur länge som helst. Det var så kul att komma ut och fota hästar igen! Jag var lite stressad igår, för jag hade nämligen lovat att baka till en barnvälsignelse som var idag och vi hade bestämt att vi skulle baka igår. Men det löste sig och det blev en fin barnvälsignelse idag. Jag fotade även under hela barnvälsignelsen. 
 
Det känns som att jag har mycket att stå i under de kommande veckorna. Har blivit förfrågad om en studentfotografering och mycket svar på min fråga om modeller under sommaren. Jag skrev nämligen ut ett inlägg på facebook om någon var intesserad av en fotogarfering i sommar. Det var superkul, för det var många som svarade och var intesserade. :) Det känns som att det kommer bli en sommar med mycket fotande! 
 

Vattendroppar i syrenen

 
Vädret lurade mig och många andra idag. När jag vaknade var det strålande sol, sen när jag närmade mig örebro så blev det mulet och regnigt. Min träning ställdes in på grund av vädret. Och ja, blött blev det i skorna på väg till bilen.
 
En posetiv sak är att jag fick tid att fota lite på vattendropparna i syrenbusken, innan det började regna igen. Sen blev jag klar med min logga och jag tycker den blev snygg, hihi! :) Jag kommer inte ha den på alla mina bilder framöver, jag ville bara testa den på en bild! :D 

Tips & Trix: Använd förgrunden

 
Jag fotade lite bilder på Ville  och under tiden jag fotade honom kom jag på mig själv. Jag använde förgrunden väldigt mycket, för att skapa en så intressant bild som möjligt. 
 
Nu tänker säkert någon av er, vad är förgrunden? Jo, förgrunden är det som inte är i fokus, närmast kameran. Det vill säga bladen som inte är i fokus på bilden här över. (de gröna prickarna på villes keps mm)
Man kan säga att förgrund fungerar som en bakgrund, fast framför motivet. 
 
Men vad gör förgrund för nytta? Jo, det lär dig att flytta runt motivet och testa olika vinklar. Att fota i en buske/träd, som jag gjorde, gör att man flyttar runt och försöker hitta den perfekta vinkeln.
Tex så kan modellen få en gren i ansiktet i vissa vinklar och det vill man ju inte ha.
 
 
Med något i förgrunden gör också att bilden blir intressant. Här ser ni två bilder, en med löv och grenar i förgrunden och en som är tagen utan något i förgrunden. 
 
De här bilderna är inte ett så bra exempel, men ni fattar principen. Att exprementera med förgrunden och fota i en buske, lär du dig att flytta på dig mer och att hitta de där små guldkornen till din bild. Jag säger inte att bilden utan förgrund är dålig, men du kan testa att ha något i förgrunden och se om du gillar det eller inte. 
 
Att flytta på sig och testa olika vinklar är nog det bästa tipset jag har fått. Och det här är ett sätt att lära sig att flytta runt motivet. 
 
 
Hoppas du tyckte om detta inlägget! Kommantera vad du vill se för tips nästa gång!

Försöker få ihop vardagen

 
Np i matte imorgon. Kul. Jag? Taggad? Ja, absolut... Jag är så NERVÖS. Det här provet ska testa min kunskaper på hela matte kursen. När vi fick ett exempel prov visste jag knappt vad de menade med frågorna, så jag är lite nervös att jag ska sitta där och inte ens kunna en fråga. Men jag känner också lite så att vad gör det om jag får f? Världen går inte under och hela livet hänger inte på ett mattebetyg. Ah jag vet inte blandade känslor iför imorgon.