Drowning

 
Den första fotouppgiften för terminen är att fota tre bilder som ska fånga rädsla eller skräck. Jag har redan en bild klar och idag försökte jag få till en bild i vattet, som om att en håller på att drunkna. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om bilderna eller om de föreställer någon som drunknar. Jag kanske får ta att prova igen i helgen för att få en bättre bild. Även om jag provade många olika saker i vattet så blev det inte som jag tänkt mig. Jag ska nog prata med LG om bilderna så får vi se vad han säger. 
 
Vad tycker ni? Denna bild ser inte direkt ut som om att någon drunknar, men tror ni att jag kan ha fångat rädsla för vatten? 

Variation är nyckeln

 
Jag är en av många fotografer och jag är inte ett proffs, men jag har sett mycket och lärt mig mycket under alla åren jag har fotograferat.
Jag vill hela tiden lära mig något nytt och utvecklas som en fotograf. En sak som jag har lärt mig under mina år, då jag fotat på en hobbynivå, är att ha variation i mina bilder och i mitt sätt att fotografera. Jag har sett många fotografer som fotar i samma vinkel eller avstånd från modellen, de har liksom ingen variation i bilderna.
 
Det är inte bara du som fotograf som ska fota varierade, utan modellen kan inte ha samma uttryck på varje bild du tar. Det blir tråkigt efter ett tag, och om du bloggar blir inte inlägget så roligt om modellen har samma leende på varje bild. Ett exempel, det är nästan samma bild. 
 
 
Din motivation till att fotografera kan ta slut efter ett tag, när du fotar samma gammla blomma ute i trädgården. Lösingen är variation.
Variation gäller inte bara i ditt fotosett, utan också i motiven du fotar. Prova dig fram och fota olika saker, det behöver inte bli fina bilder men det är ett sätt att få fram din motivation. Fota inreding, leksaker, träd, blommor, hundar, katter ja allt du hittar. Testa dig fram i kamerainställningarna, vad som helst! Variation hjälper dig att utveckals som fotograf och att hitta din speciella stil.
 
Variation gör dina bilder.
 
 

Mycket har hänt

Det var några dagar sen jag satte mig ner och skrev här. Nästan en vecka va? Det kanske är en vecka precis. Hahah, jag är duktig på det här med att blogga. Iaf, sen jag bloggade senast har skolan börjat. OCH min tandställning är nu borta för gott! Det är så skönt att det inte fastnar mat i tänderna och.. vad mjuka tänder jag har!! Haha, jag har ingen bra bild att visa er men det kommer så snart som möjligt.
Ja, det var väl inget mer, jo skolan har ju bröjat och vi har fått våra scheman och skåp. Vi börjar redan få små uppgifter att göra, idag fick vi en uppgift i foto och lite små uppgifter i matten. Ja, det var väl det. Det var inte små mcyket som har hänt som jag trodde. 
 
Vi seeees imorgon! Jag ska försöka få upp ett tips inlägg :D 

Golden field

För några timmar sedan kom jag hem från en liten fotografering. Jag tog min kamera i högsta hugg och cyklade iväg. Det var första gången jag testade fjärrutlösaren "på riktigt". Det var lite krångligt med fokusen när det var växter ivägen för man måste ha autofokus och jag brukar annars ställa in en punkt där jag vill att kameran ska fokusera, men den fungerar annars jättebra! Jag måste bara lista ut hur jag ska göra när jag vill ha något i förgrunden. 
 
Igår var jag bröllopsfotograf och det var så kul. Jag har fotat ett bröllop tidigare men då var jag en stand in, men nu var jag.. anställd..? säger man så? Iaf så var det lyckat och brudparet var nöjda efter de 10 första bilderna, så jag kände mig lugn. Nu är det bara att redigera och rensa alla bilder.