Ingen kan ta dina bilder -Tips&Trix

 
Har du också en blogg där du lägger ut dina foton? Har du problem med att folk tar dina bilder från bloggen?
Jag har sett och hört att många blir utsätta av att folk kopierar bilder från bloggar osv. Det är ett stor problem då en vill tjäna pengar på sina bilder!
 
För ett tag sedan hittade jag en kod som man sätter in i designen på bloggen. Den gör så att man inte kan högerklicka i bloggen och det leder till att man inte längre kan kopiera bilderna i din blogg. Den fungerar dock inte på mobilen. Provade även om jag kunde på in den på hemsidan, men fick inte till det. 
Nu över till koden! 
 
Först och främst går vi in till design och sen till datordesignen! Sedan trycker du på "Redigera HTML" och då får du upp den rutan som du ska redigera i. Kom ihåg! Att du kan få upp en ny filk och redigera i helskärm istället för den svarta rutan du får upp när du bara trycker på "Redigera HTML". Och för att få en ny filk gör du såhär:
 
Jag redigerar alltid HTML i fullskärmläge och då ser det ut såhär när du kickar där. 
 
 
Det är inte så svårt som det ser ut! Ni ser att det står i vilken blogg vi redigerar i och att den här koden är till stilmallen. Vet dock inte vad som menas med det, men här kan du t.ex. byta header bild osv. 
Men vi ska inte redigera här! 
 
 
Där det står "Stilmall" finns det en rollmeny och där klickar du på "Startsida". 
 
 
När vi kommer till koden som är till "Startsida" ska vi leta i koden efter "<body>". Nu kommer vi till det roliga.
"<body>" ska vi klistra in: oncontextmenu="return false". Koden ska då se ut såhär: 
"<body oncontextmenu="return false">". 
 
När du klistrat in det i din blogg är du klar! Inga mer högerklick på din blogg! Jag hoppas detta inlägg var till någon nytta! Vill ni se mer tips inom design eller ska vi hålla oss till foto? 

April den där mellan månaden

 
Snart är det maj och under de sista dagarna i april, vill vädret inte bestämma sig om det ska vara vår eller vinter. April är den där mellan månaden då man inte riktigt vet om det är vår eller vinter. Vädret kan liksom inte bestämma sig. Vår är en av de årstiderna jag tycker mycket om, eller jag tycker om alla årstider, haha! 
 
Bladen på träden börjar blomma ut, det blir grön där uppe bland grenarna. Även att buskarna börjar få en grön och härlig färg på sig. Alla pollenallergikerna går runt och kilar sig i ögonen och går hela dagarna med en täppt näsa. Men ändå så är våren härlig, inte för varm och inte för kall. Backarna fylls med vitsippor och blåsipporna kan synas till i skogskanten. Sommarkänslorna börjar komma, från hörlurarna spelas det sommarlåtar som kommer med minnen från förra sommaren. 

En heldag med självporträtt

 
Jag tog mig tid idag att fota lite självportätt. Det var riktigt kul och det var så länge sedan jag gjorde fotade mig själv i mitt rum. Några bra bilder blev det! Som de ovan. Snyggt blåmärkte där på vänsterarmen också, haha! Snart kommer jag nog fixa till en ny headerbild och det kommer vara en gif-bild, förhoppningsvis. Jag fotade några bilder med vitt smink i hela ansiktet och de kommer upp så fort jag fått tid fixa dem. Jag hoppas jag får till någon snygg redigering på bilderna. 
 
En till grej som hände idag var att jag bestämde mig för att byta rum med min bror, Ville. Han bor numera på våran undervåning och han känner sig lite rädd att bo själv där nere. Jag kände för en förändring och jag vill helt enkelt vara schysst mot Ville, så han slipper vara rädd. Jag har funderat ganska länge på att byta rum med honom, just för att han är rädd. Men har inte riktigt vilja släppa mitt rum, jag trivs ju ändå här uppe. Nu känner jag bara för en förändring. Rummet är större dessutom och jag får fler möjligheter för omöbliring, även mer fotograferingar vid en vit vägg. Jag tror det kommer bli bra. 
 
Gonattkram från en trött Lina♥